Schaakbordcake .

Ingrediënten

  • Voor het beslag:
  • 250 g boter of margarine (kamertemperatuur)
  • 250 g suiker
  • 1 zakje Vanillesuiker
  • 4 eieren
  • ? theelepel zout
  • 250 g bloem
  • ? zakje bakpoeder
  • ? flesje Rumaroma
  • 2-3 eetlepels cacaopoeder
  • 1 eetlepel melk.
  • Voor het bestrijken:
  • 3-4 eetlepels abrikozenconfituur.
  • Voor de afwerking:
  • 200 g marsepein
  • 1-2 eetlepels poedersuiker.

Bereidingswijze

Elektrische oven: 180 ?C (voorverwarmd). Heteluchtoven: 165 ?C (voorverwarmd). Gasoven: stand 3 Baktijd: 40 - 45 min.De boter met de suiker en de Vanillesuiker in een mengkom schuimig kloppen. De eieren er een voor een al kloppend doorroeren en het zout toevoegen. De bloem met het bakpoeder zeven en lepelsgewijs onder het mengsel scheppen. Het beslag in twee porties verdelen, door de ene het Rumaroma en door de andere het cacaopoeder en de melk roeren. Het beslag over 2 gelijke kleine, ingevette cakevormen verdelen en iets onder het midden in een voorverwarmde oven bakken. Na het afkoelen elke cake in de lengte halveren, zodat er twee gelijke repen ontstaan. De repen met jam bestrijken en een witte reep naast een bruine reep leggen, de andere twee repen er in tegengestelde kleur opleggen. De marsepein met de gezeefde poedersuiker uitrollen en om de schaakbordcake wikkelen. De cake in plakken snijden.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 1218x

Jouw laatst bekeken recepten