sinaasappel - chocolademousse

Ingrediënten

  • - 200 gram oranje chocolade (als u dit niet kunt krijgen mag wit ook)
  • - sap van 1 sinaasappel
  • - ? liter room
  • - 2 eetlepels gembersiroop
  • - 1 borrel glaasje sinaasappellikeur
  • - 2 eiwitten
  • - 100 gram suiker
  • - 4 topjes verse mint

Bereidingswijze

Smelt de chocolade met het sap van de sinaasappel, klop de slagroom bijna stijf, vermeng vervolgens met de gembersiroop en de sinaasappellikeur en klop er de gesmolten chocolade door. Klop de eiwitten stijf met beetje suiker en roer dit door de chocolademassa zodat je een mousse krijgt. Laat deze chocolademousse in een bak en afgedekt in de koelkast opstijven. Zet de suiker met iets water op en voeg een paar schilletjes van de sinaasappel toe. Laat de suiker licht caramelliseren Steek een vork in de gecaramelliseerde suiker en ga met deze vork snel op en neer boven vetvrij papier zodat je suiker-draden maakt. Giet heet water in een kopje en zet hier een lepel in. Rol de warme lepel over de chocolademousse zodat er een eivorm ontstaat (door de hitte van de lepel rolt de mousse gemakkelijk tot een mooi ei. Leg deze chocolademousse-eieren op een mooi bord. Veeg met de handen de suikerdraden bijeen en vorm er een bol van die u op de chocademousse-eieren legt. Leg hier de reepjes sinaasappel schil bovenop en garneer met oranje en pure chocolade door deze te smelten en met een klein puntzakje (van rolletje vetvrij papier) mooie chocoladestrepen op het bord te maken. Maak af met een takje verse mint.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 623x

Jouw laatst bekeken recepten