Soesjes gevuld met roomijs en chocoladesaus

Ingrediënten


Bereidingswijze

Oven voorverwarmen op 200 C. Bakplaat invetten. In pan doen: 1 dl. water, boter en snufje zout. Boter laten smelten en aan de kook brengen. Bloem zeven en erdoor roeren. Blijven roeren tot deegbal van pan loslaat. Pan van vuur nemen. Deeg in 3 min. laten afkoelen tot lauwwarm. Met houten lepel of mixer 1 voor 1 eieren erdoor kloppen. Blijven kloppen tot ei helemaal door deeg is opgenomen en deeg glanst. M.b.v. 2 eetl. 16 bergjes ter grootte van 1/2 eetl. op bakplaat scheppen, 3 cm. van elkaar. In midden van oven soesjes in 25 min. gaar en lichtbruin bakken. Soesjes van bakplaat nemen en op taartrooster laten afkoelen. 12 soesjes opensnijden of knippen. Tot gebruik in afgesloten plastic zak bewaren. Rest wordt niet gebruikt. In kom 1,5 dl. slagroom met suiker en slagroomversteviger stijfkloppen. In spuitzak met kartelspuitmond scheppen. Tot gebruik in koelkast leggen.10 min. voor gebruik ijs uit diepvries nemen. In grote pan water aan de kook brengen. Kleine pan erin zetten. Boven kleine pan chocoladereep in stukjes breken. Zachtjes laten smelten (au-bain-marie). Rest van slagroom en likeur erdoor roeren. Blijven roeren tot gladde saus. Warm houden. Soesjes vullen met roomijs. Op 4 bordjes soesjes leggen. Chocoladesausje over soesjes schenken. Garneren met toefje slagroom

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 544x