Soesjes, gevuld met roomijs en overgoten met choco

Ingrediënten

  • 1 1/2 dl room50 gr. roomboter50 gr. vanillesuiker175 gr. pure chocolade2 eetl. cognac100 gr. bloem1/4 theel. zoutsnufje nootmuskaat1 3/4 dl. water75 gr. ongezouten boter
  • in 6 blokjes3 eieren7 1/2 dl room- of vanilleijs

Bereidingswijze

Verhit de room met de boter en de suiker in een kom, die in een pan heet water is gezet.Roer dit tot een glad mengsel en laat het afkoelen.Zet dan de kom weer in het hete water.Breek de chocolade in stukjes en roer ze door de room.Roer de cognac erdoor.Laat het mengsel afkoelen tot kamertemperatuur.Verwarm de oven voor op 200 graden.Zeef de bloem met zout en nootmuskaat boven een kom.Breng in een steelpan het water met de boter aan de kook.Haal de pan van het vuur.Voeg de droge ingredienten allemaal tegelijk toe.Klop het mengsel circa 1 minuut met een houten lepel, tot het loslaat van de pan.Zet de pan op een laag pitje en laat de inhoud al kloppend 2 minuten doorkoken.Haal de pan van het vuur.Klop de eieren los.Voeg ze lepeltje voor lepeltje aan het meelmengsel toe en roer het deeg ror het glad en glanzend is en langzaam van de bolle kant van een lepel afloopt.Gebruik niet meer ei dan nodig is.Schep met een eetlepel bergjes deeg op een beboterd vel bakpapier.Bak de soesjes 25 tot 30 minuten, tot ze goed gerezen en goudbruin zijn.Zet de oven uit en laat de soesjes erin afkoelen met de klep open.Snijd de soesjes door en schep in elk soesje een bolletje roomijs.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha