Soesjes met ijs en warme chocoladesaus

Ingrediënten

  • 1 doos Culi d?Or slagroomsoesjes a 16 stuks
  • 100 g extra pure chocolade
  • in stukjes
  • 1 dl slagroom
  • 2 el witte basterdsuiker
  • 30 g boter
  • in stukjes
  • 4 bolletjes vanille-ijs
  • poedersuiker
  • kaneelpoeder

Bereidingswijze

Laat de soesjes volgens de aanwijzingen op de verpakking ontdooien. Doe de chocolade in een steelpan, zet de pan in een pan kokend water en laat de chocolade al roerende smelten. Breng intussen de slagroom met de suiker aan de kook en schenk het bij de chocolade. Zet de steelpan op een laag vuur en verwarm de saus al roerende. Neem de pan van het vuur en klop de boter erdoor. Verdeel de soesjes en het ijs over de borden en bestuif met poedersuiker en kaneelpoeder.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

5 1

Reacties op dit recept

Gebruiker reactie

marie vossen

13 mrt 2014 om 16:59

zijn er geen soesjes met gist of hoe zit dat?!

Reageer zelf op dit recept

kaptcha