Speculaaspoppen

Ingrediënten


Bereidingswijze

Voor dit speculaasgebak kunt u gebruik maken van een originele houten speculaasplank Was de citroen, rasp de schil en pers de citroen daarna uit Zeef de bloem boven een kom en voeg de citroenrasp, de suiker, de kruiden en zout toe. Doe er de gehakte stukjes boter, de melk en het citroensap bij en kneed het geheel snel tot een stevige bal. Verwarm de oven voor op 175 graden. Bestuif de speculaasvorm met bloem. Doe 1/3 van het deeg in de vorm en druk het stevig aan. Verwijder het overtollige deeg door een nylondraad strak over de speculaasplank te trekken. Leg een vel bakpapier op het deeg en keer de plank voorzichtig om, zodat het deeg uit de vorm komt. Leg het deeg met het bakpapier op de bakplaat en bestrijk het met losgeklopt ei. Bak het 25 minuten en laat het op een taartrooster afkoelen. Tip: Versier het ongebakken deeg met halve gepelde amandelen Bewaart u het deeg 24 uur in de koelkast, dan wordt de smaak van de kruiden sterker.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 604x

Jouw laatst bekeken recepten