Taart (marcepein) afwerking

Ingrediënten

  • 200 gram gepelde amandelen
  • 250 gram gezeefde poedersuiker
  • 1 eiwit
  • wat druppels citroensap
  • voedselkleurstof

Bereidingswijze

Marsepein is niet moeilijk om te maken en erg leuk om mee te werken. Lekker als snoepgoed maar ook een ideale manier om een taart te bekleden en glad te maken voordat hij geglazuurd wordt.Om een taart mooi glad te maken gebruikt de bakker eerst een laag Marsepein. Rol de marsepein uit tot een grote schijf van maximaal een halve centimeter dikte en leg die plak m.b.v. een deegrol of een fles voorzichtig op de cake. Het is lekker om eerst een laagje jam of lemoncurd over de taart te smeren. De marsepein blijft dan mooi plakken en het is ook lekker fris. Als de marsepein te droog is om te rollen kun je hem zachter maken met een klein beetje water of eiwit. Vouw de marsepein voorzichtig om en druk goed aan. Snijd de overtollige marsepein weg. Daarna bekleed je de taart op dezelfde manier met rolfondant. Dat is kant en klaar te koop bij een "molen" of een goede banketbakker. Je moet het soepel maken en net als de marsepein uitrollen. Als je de combinatie van marsepein met fondant een beetje te zoet vindt dan de marsepein weglaten. Fondant kun je door en door kleuren door er kleurstof doorheen te mengen. Maar je kunt de taart achteraf ook beschilderen.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha