Taart met geroosterde vijgen, honing en cointreau

Ingrediënten


Bereidingswijze

Verwarm de over voor op 200? C. Rol het bladerdeeg uit en bekleed er de vorm mee. Stort er oude peulvruchten in en bak de taart blind in in 15 minuten. Verwijder de bonen, prik met een vork gaarjes in de bodem en bestrijk de bodem met losgeklopt ei. Zet de taartvorm nog 10 minuten in de oven Snijd de vijgen van boven nar beneden in partjes maar laat de bodem nog wel aan elkaar zitten. Vou ze iets open en zet ze op de taartbodem Druppel de honing over de vijgen Meng de cointreau door de gesmolten boter en bestrijk de vijgen rijkelijk met een groot deel van het mengsel. Zet de taart nog 15 minuten in de oven Haal de taart uit de oven en glaceerde vijgen met de rest van het cointreaumengsel Serveer de taart warm met creme fraiche waar enkele druppels cointreau aan toegevoegd zijn.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

1 1

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 934x