Timbaaltje van mascarpone met een krans van zon

Ingrediënten

  • ? 500 gr fruit naar aanbod.
  • ? 400 gr. mascarpone.
  • ? 150 gr kristalsuiker
  • ? 50 gr poedersuiker
  • ? 1 zakje vanillesuiker
  • ? 3 eierdooiers
  • ? 2 eiwitten.
  • ? 1 ? dl stijfgeklopte room
  • ? 1 ? dl lobbig geklopte room
  • ongezoet
  • ijskoud.

Bereidingswijze

? Breng 3 dl water met 150 gr kristalsuiker aan de kook, suiker oplossen, een minuutje laten doorkoken en laten afkoelen. ? > De 3 dooiers in een kom opkloppen en al kloppende de suikersiroop toevoegen, het mengsel op een zacht vuurtje laten binden en opnieuw laten afkoelen. ? > De mascarpone mengen met de vanillesuiker. ? > De eiwitten en de room stijf kloppen., ? > Het mascarpone mengsel, de slagroom, de suikervla en als laatste de eiwitten door elkaar spatelen. ? > Het beslag in vormpjes gieten en zes uur in de diepvries plaatsen.? Fruit en vruchten wassen en indien nodig proportioneren. ? > De koude room lobbig kloppen, evt. beetje vruchtenlikeur toevoegen. ? > Op koude borden een spiegel van lobbige room aanbrengen, timbaaltje in heet water even laten schrikken en de inhoud op het midden van het bord storten. ? > Fruit rondom het ijsje verspreiden, het fruit met een zuurtje licht met poedersuiker bestuiven.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 752x