Tiramisu

Ingrediënten

  • ? 250 ml slagroom ? 75 g witte basterdsuiker ? 2 cups gepasteuriseerd vloeibaar eigeel ? 500 g mascarpone ? 5 eetlepels koffielikeur (of amandellikeur
  • slijter) ? 200 ml espressokoffie ? 250 g lange vingers ? cacaopoeder ? vierkante of rechthoekige schaal inh. ca. 1 1/4 l

Bereidingswijze

60 minuten wachttijd,15 minuten bereidingstijd, In kom slagroom met 1 el suiker bijna stijfkloppen. In andere kom dooiers met rest van suiker met handmixer in 5 min. tot romig mengsel kloppen. Mascarpone in gedeelten door dooiers mengen. Slagroom luchtig door mascarponemengsel spatelen. In ondiep, langwerpig schaaltje likeur door espresso roeren. Helft van lange vingers een voor een in koffie dopen en met koffiekant boven in schaal leggen. Helft van mascarponemengsel erover uitstrijken. Nogmaals zo'n laag maken. Tiramisu minstens 1 uur in koelkast laten opstijven. Tiramisu kort voor serveren uit koelkast nemen en royaal bestrooien met cacaopoeder (met cacaostrooier voor cappuccino of met behulp van theezeefje).

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 1374x

Jouw laatst bekeken recepten