Turkse amandelcake

Ingrediënten

  • 2 sinaasappels
  • 250 gr blanke amandelen
  • 5 eieren
  • 250 gr suiker
  • 1 theelepel citroenrasp (potje)
  • 2 theelepels bakpoeder

Bereidingswijze

Laat de sinaasappels onder water zachtjes 2 uur koken. Giet ze af (vang het vocht op) en laat ze afkoelen. Maal de amandelen fijn in een amandelmolen of op de rasp van de foodprocessor. Pel de sinaasappels, haal de pitjes eruit en pureer het vruchtvlees. Klop in een kom de eieren met de suiker en citroenrasp ? 15 minuten. Klop er de sinaasappelpulp door en spatel er de gemalen amandelen en het bakpoeder door. Schep het mengsel in een ingevette (met bakpapier beklede) springvorm van ? 22,5 cm, strijk het glad en bak het bij 180?C in 60 minuten gaar. De cake moet bij controle droog zijn.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 491x

Te vinden in:

Jouw laatst bekeken recepten