Tweekleuren-chocolademousse met vanillesaus

Ingrediënten


Bereidingswijze

Boven 2 kommen 3 eieren splitsen. Aan dooiers poedersuiker toevoegen. Met mixer in 5 min. dik en romig kloppen. Helft in andere kom doen. Boven steelpan pure reep in stukjes breken. 3/4 dl. melk toevoegen. Op heel zacht vuur chocolade laten smelten. Met mixer warme chocolademengsel door helft van dooiermengsel kloppen. Laten afkoelen. Afgedekt in koelkast in 30 min. koud laten worden. Steelpan schoonmaken. Op zelfde manier witte reep in 3/4 dl. melk smelten. Door andere helft van dooiermengsel kloppen. Koud laten worden. In kom 3 dl. slagroom stijfkloppen. Eiwit met snufje zout heel stijfkloppen. Helft van stijfgeklopte slagroom en helft van stijfgeklopt eiwit luchtig door pure chocolade mengen. Rest van stijfgeklopte slagroom en eiwit luchtig door witte chocolade mengen. Afgedekt in koelkast in 2 uur stevig laten worden. Boven 2 kommetjes 2 eieren splitsen (eiwitten worden niet gebruikt). Aan dooiers suiker en vanillesuiker toevoegen. In 5 min. dik en romig kloppen. 1 dl. slagroom erdoor roeren. In steelpan 2 dl. melk aan de kook brengen. Al roerende eimengsel toevoegen. Blijven roeren tot gebonden saus. Koud laten worden. Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha