Verse vijgen met kaneelcreme

Ingrediënten


Bereidingswijze

? De vijgen schillen en doormidden snijden. ? > De port, het citroensap en het maismeel aan de kook brengen ? > Vijgen overgieten met de siroop en laten afkoelen. ? > Gelatine weken. ? > Room en eiwitten, met 30 gr suiker elk , stijf kloppen.? >> Breng de melk met het opgereten vanillestokje en de kaneel aan de kook. ? > De eierdooiers met 50 gr suiker schuimig opkloppen en vermengen met de hete melk en op laag vuur tot een creme koken. ? > De gelatine uitknijpen en in de creme oplossen ? >De creme zeven en parfumeren met een scheutje cognac, de eiwitten door de creme mengen en daarna voorzichtig de opgeklopte room er doorheen spatelen. ? > De creme in glazen of schaaltjes gieten en minimaal 3 uur in de koeling laten opstijven.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha