Vlaamse plattekaastaart uit Vlaams Brabant

Ingrediënten


Bereidingswijze

-de bloem in een grote kom doen -in het kuiltje in het midden de gist brokkelen en de suiker en met een deel van de lauwwarme melk uitroeren tot een egaal voordeegje -wat bloem van de rand erover strooien en de kom op een warme plaats 20 min laten rijzen -daarna de suiker,ei,zout,rest van de melk en de boter erbij doen -kneden tot het deeg blazen vertoont en het gemakkelijk van de handen loskomt -de kom afdekken en nog eens 30 min op een warme plaats wegzetten om te rijzen -het deeg daarna op een met bloem bestoven werkvlak uitrollen tot een ronde lap -bekleed hiermee een grote beboterde taartvorm -nog eens afdekken met een doek en op een warme plaats 10 min laten narijzenVULLING: -de eierdooiers met de suiker loskloppen en dan vermengen met de kwark -de eiwitten in een aparte kom met de suiker en vanillesuiker schuimig kloppen; op de kwarkmassa leggen en er met een gladde lepel doorspatelen -doe het kwarkmengsel over in de vorm en strijk het glad -plaats in de voorverwarmde oven in het midden Baktijd= 30 a 45 min op 220?C -uit de oven laten afkoelen tot de grootste hitte eraf is en dan uit de vorm nemen en verder laten afkoelen op een taartenrooster

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 733x

Te vinden in: