Vogelnestjetaart

Ingrediënten


Bereidingswijze

Baktijd en oventemperatuur:Baktijd: ca. 35 minuten. Elektrische oven: 190 graden C (voorverwarmd) Gasoven: stand 3 a 4 (voorverwarmd). Meng de yoghurt met de suiker en de vanillesuiker en de eieren. Meng vervolgens de bloem met de bakpoeder, zeef dit over het yoghurtmengsel en meng er de chocolade bij.Giet het deeg in een ingevette en met bloem bepoederde bakvorm (25 x 25 cm) en strijk alles glad. Schuif de bakvorm nu in het onderste gedeelte van de voorverwarmde bakoven.Houd 7 aardbeien opzij en pureer de anderen met het citroensap en de suiker. Meng dit vervolgens met de zure room. Bereid de gelatine zoals op de verpakking staat en roer deze erbij. Klop de slagroom stijf en hef het onder de gelerende creme.Snijd de afgekoelde taart 2 keer door en zet ze met de creme in elkaar en zet de taart 3 uur in de koelkast.Klop de slagroom met de bloemsuiker en het zakje Klop-Fix stijf.Bestrijk de oppervlakte en de rand van de taart met 3 vierde van de slagroom. Doe de overige slagroom (houd een klein beetje opzij) in een spuitzak met een kleine spuitmond en spuit een nestje op de bovenkant van de taart.Snijd nu van de punt van de aardbeien een deel uit en steek er een amandelstiftje in als tong. Zet de aardbeien in het nest. Spuit met de overige slagroom ogen op de aardbeien en vorm met chocolade de pupillen.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha