Vruchtenpudding

Ingrediënten

  • 1
  • 25 dl. witte wijn * 8 blaadjes gelatine * 4 grote bananen * 3 eetl. suiker * 4flinke eetl. geraspte walnoot.html" itemprop="name">walnoten * sap van 4 sinaasappels * sap van 2 citroenen * 1 dl. rum * 1 dl. cognac * 1/4 ltr. slagroom

Bereidingswijze

De gelatine weken in ruim koud water, uitknijpen en al roerende oplossen in de verwarmde witte wijn. De geschilde bananen met suiker bestrooien en met een vork fijnprakken. Achtereenvolgens hieraan het gelatine-wijnmengsel, de noten, het sinaasappel- en citroensap en de likeuren toevoegen. De massa af laten koelen en wanneer ze enigszins gelei-achtig begint te worden, ze voorzichtig met een garde door de bijna stijfgeslagen slagroom kloppen. Zodra de gelatine niet meer uitzakt de puddingmassa in vormen overdoen en invriezen.De vorm even in warm water houden, de pudding storten, maar de vorm erover laten staan. Vervolgens de pudding 3-4 uur op kamertemp. ontdooien en serveren gegarneerd met gespoten slagroom en mandarijnen of sinaasappelpartjes, plakjes banaan en halve walnoten.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 486x

Jouw laatst bekeken recepten