Vruchtensalade met drie kleuren meloen

Ingrediënten

  • 1 middelgrote meloen met zachtgroen vruchtvlees (Galia)
  • 1 middelgrote meloen met oranje vruchtvlees (Cantaloupe)
  • 1 stuk rode watermeloen van circa 600 g
  • 3 kiwi's
  • 4 eetl. gembersiroop of vloeibare honing
  • sap van 1 citroen of 2 limoentjes
  • 1 borrelglas Grand Marnier
  • 6 bollen vanille-ijs

Bereidingswijze

Halveer de groene en de oranje meloen, verwijder de draden en de pitten en maak met een balletjessteker balletjes van het vruchtvlees. Steek balletjes uit de watermeloen en verwijder zonodig de zwarte pitten. Schil de kiwi's, halveer ze in de lengte en snijd ze in niet te dunne plakjes. Schep de meloenballetjes en de kiwiplakjes in een kom voorzichtig door elkaar. Roer de gembersiroop of de honing, het citroen- of limoensap en de likeur door elkaar en schep over de vruchtensalade. Zet de kom afgedekt minstens 2 uur in de koelkast.Schep de vruchtensalade nogmaals goed door. Schep in 6 glazen coupes of grote wijnglazen een bol vanille-ijs. Verdeel er de vruchtensalade over en serveer meteen.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha