Warme appel gevuld met rozijnen en amandelen

Ingrediënten

  • 4 zoet-zure appels (bv. goudreinetten)halve zak rozijnen50 gram amandelenappel(dik)sap4 eetlepels creme fraichekaneel

Bereidingswijze

Wel de rozijnen in een kopje appelsap met een theelepel kaneel (tip: dit gaat sneller als je het vocht met de rozijnen verwarmt). Schil de appels en haal met een appelboor of met een mes voorzichtig het klokhuis eruit. Hak de amandelen in stukjes of bij geschaafde amandelen: rooster ze even onder de grilVul 4 ovenschaaltjes met een klein laagje amandelen onderin, wat rozijnen erbij en de appel erop, vul dan het gat van het klokhuis met een mengsel van rozijnen en amandelen en verdeel de rest over de appel. Bestrooi met een beetje kaneel en een scheutje diksap (evt appelsap) en zet in de magnetron/oven tot de appel gaar is.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 507x