Warme kaastaartjes met rozijnen in rode portsaus

Ingrediënten

  • 100 gr. bloem100 gr. boter1 theel. maizena1/2 l. kokende melkpeper
  • zoutnootmuskaat120 gr. geraspte Gruyere kaas6 eidooiers3 eiwitten150 gr.
  • rozijnen2 glazen rode port1 theel. aardappelzetmeel (opgelost in water)12 ronde
  • souffle vormpjes (5 cm)

Bereidingswijze

Maak een roux door de boter te smelten zonder te kleuren.Voeg nu de bloem, vermengd met de maizena, erbij en verhit dit totdat de massa loslaat van de bodem.Roer dit nog 1 minuut door (niet kleuren) en laat het geheel afkoelen.Voeg dan de kokende melk erbij en roer het geheel glad.Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.Laat dit nu even afkoelen en roer de geraspte kaas erdoor.Vervolgens de eidooiers een voor een door deze massa roeren.Beboter 12 ronde soufflevormpjes van 5 centimeter.Klop nu de eiwitten stijf in een vetvrije kom, met een vetvrije garde.De stijfgeklopte eiwitten door de kaasmassa scheppen en voorzichtig doorroeren.De vormpjes voor 3/4 vullen en de massa gladstrijken.Zet de vormpjes in een heetwaterbad in een voorverwarmde oven op 180 graden en bak ze af totdat ze gaar zijn.Dit is in circa 15 minuten. (Controleer dit door met een houten prikker in de soufles te prikken, als de prikker er schoon uit komt, is hij gaar).In de tussentijd de rozijnen met de port aan de kook brengen en 5 minuten laten koken.Nu binden met het opgeloste aardappelmeel tot een licht stroopje met rozijnen.Zorg dat er warme bordjes klaar staan, zodat je direct de taartjes kunt serveren.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha