Weihnachtsstolle (de echte kerststol uit Duitsland

Ingrediënten

  • 500 gr bloem - 1 zakje bakpoeder - 180 gr suiker - 1 zakje vanillesuiker - mespunt zout - 4 druppels amandelaroma - 5 druppe+s citroenaroma - 1 borrelglas rum - 2 eieren - 120 gr koude boter - 250 gr magere kwark - 200 gr gewassen rozijnen - 100 gr gewassen krenten - 150 gr gemalen amandelen - 50 gr gedroogde sinaasappelschilletjes - 50 gr gesnipperde sucade
  • Om te bestrijken: 50 gram zachte boter
  • Om te bestrooien: 50 gram poedersuiker

Bereidingswijze

Rozijnen en krenten de avond tevoren in de rum zetten. Bloem en bakpoeder vermengen en zeven. Suiker, vanillesuiker, zout, aroma's en eieren toevoegen + een deel van het bloem. Dan de koude boter in stukjes toevoegen + de rest van het bloem, de kwark, rozijnen, krenten, sinaasappelschilletjes en sucade. Alles goed door elkaar kneden. Als het deeg kleeft nog wat bloem toevoegen.Oven voorverwarmen tot 180?C. Het deeg toe een kerststol vormen (zie foto) en op een met bakpapier beklede bakplaat leggen. In het midden van de oven ? 50-60 minuten bakken. Als de stol uit de oven komt direct met gesmolten boter insmeren en dik met poedersuiker bestrooien. Er ontstaat dan een dikke korst die er voor zorgt dat de kerststol niet uitdroogt.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 700x

Te vinden in: