Tomacchino (likeur van groene tomaten)

Ingrediënten


Bereidingswijze

Was de tomaten en snij ze in plakjes. Doe ze in een kom tesamen met 350 gr suiker. Was de kruiden, doe ze tesamen met de citroenschil bij de tomaten en roer er de jenever door. Giet alles in glazen potten die je stevig kan afsluiten. Zet de potten 4 dagen in de zon en schudt iedere dag even. Maak een suikerstroop van de rest van de suiker met een eetlepel of 7 water. Laat de stroop afkoelen en voeg dan de vodka toe. Giet het geheel bij de tomaten. Zet nu de potten 10 dagen weg op een donkere plaats. Daarna de boel eerst door een zeef gieten en vervolgens de vloeistof nog eens door een filterzakje gieten. Doe in een goedsluitende fles en laat minstens 2 maanden "rijpen". De kleur is eerst lichtgroen, maar verandert daarna in goudgeel.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 700x

Jouw laatst bekeken recepten