'Griet met hopscheuten op Vlaamse wijze'

Ingrediënten

  • 4 grietfilets van 150 g
  • 8 middelgrote holle oesters
  • 1 dikke plak gerookte zalm van 50 g
  • 200 g hopscheuten
  • 60 g gesnipperd sjalotten
  • 2 eetlepels droge witte wijn
  • 0
  • 6 dl gevogelte fond
  • 1/4 l room
  • 60 g boter
  • 40 g hardgekookt eiwit
  • in blokjes
  • 20 g hard gekookte eierdooier
  • in blokjes
  • 12 g kappertjes
  • licht geplet
  • 20 g + 1 eetlepel Gentse mosterd
  • sap van 1/2 citroen
  • enkele blaadjes zuring
  • in reepjes gesneden
  • peper en zout

Bereidingswijze

: 20 minuten Bereiding: 18 minuten Recept van viske... (www.smulweb.nl/pages/viske...) Aantal personen 4 Keuken Belgisch Techniek Stomen Smaak Anders Soort gerecht Feestmaaltijd Hoofdingredient Vis In combinatie met Groenten Bereidingstijd 30-60 minuten Ingredienten 4 grietfilets van 150 g 8 middelgrote holle oesters 1 dikke plak gerookte zalm van 50 g 200 g hopscheuten 60 g gesnipperd sjalotten 2 eetlepels droge witte wijn 0,6 dl gevogelte fond 1/4 l room 60 g boter 40 g hardgekookt eiwit, in blokjes 20 g hard gekookte eierdooier, in blokjes 12 g kappertjes, licht geplet 20 g + 1 eetlepel Gentse mosterd sap van 1/2 citroen enkele blaadjes zuring, in reepjes gesneden peper en zout Hulpmiddelen Voorbereiding 1. De hopscheuten spoelen, 2 a 3 minuten koken in 3 dl gezouten water, laten uitlekken en het kookvocht bewaren. 2. De oesters uit de schelp halen, het oestervocht opvangen en zeven.3. Uit de zalm vier schuine sneden (ruiten) snijden voor de garnituur en de rest in blokjes van 1/2 cm. De zalmblokjes met de kappertjes, de blokjes eiwit en eierdooiers mengen. Kruiden met peper en zout. 4. De sjalotten aanstoven in de helft van de boter . De witte wijn, de gevogeltefond en 0,6 dl kookvocht van de hopscheuten toevoegen en tot de helft inkoken. De mosterd (20 g) en de room toevoegen en tot twee derde inkoken. De resterende boter eronder kloppen. De hopscheuten, de oesters en het oestervocht toevoegen en terug even inkoken. Kruiden met peper, zout en citroensap. Proeven en eventueel bijkruiden. 5. De grietfilets spoelen, droogdeppen, kruiden met peper en zout, halfgaar stomen in de professionele combi-steamer of familiale stoompan (5 minuten v! anaf het water kookt), uithalen instrijken met de eetlepel mosterd en dan volledig gaarstomen (5 minuten in de stoompan).

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 1048x

Te vinden in:

Jouw laatst bekeken recepten