Advocaatpudding met chocoladesaus

Ingrediënten

  • 3 blaadjes witte gelatine * 3/4 dl. advocaat * 1
  • 5 dl. vanillevla * 1/8 ltr. slagroom * 1 zakje vanillesuiker * 3 eetl. melk * 4 eetl. chocoladepuddingsaus (flesje)

Bereidingswijze

(kan 1 dag van tevoren) In kom met ruim koud water gelatine 5 min. weken. In maatbeker advocaat en vanillevla door elkaar roeren. In kom slagroom (2 eetl. achterhouden voor saus) met vanillesuiker stijfkloppen. In steelpan melk aan de kook brengen. Gelatine goed uitknijpen. Van vuur af gelatine al roerende in hete melk oplossen. Iets laten afkoelen. Advocaat-vlamengsel erdoor roeren. Slagroom voorzichtig erdoor scheppen. Puddingvorm van 1/2 ltr. met koud water omspoelen. Advocaatvla erin schenken. In koelkast in 3 uur laten opstijven. In kommetje doen: puddingsaus en 2 eetl. slagroom. Tot sausje roeren.Plat bord op puddingvorm leggen. Samen keren. Even schudden en pudding op bord laten glijden. Saus eromheen schenken.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha