Amerikaanse kalkoen

Ingrediënten

  • -1 babaykalkoen van 2 kg
  • -zout; 5 dl water
  • -2 uien
  • -1 laurierblaadje
  • -6 peperkorrels
  • -witte peper uit de molen
  • -50 g boter
  • -peterselie
  • -3 sneetjes wit brood
  • -300 g saucijzenvulling
  • -1 th lepel gedroogde salie
  • -vers geraspte nootmuskaat
  • -50 g boter
  • -2 th lepels maizena en 1 th lepel citroensap

Bereidingswijze

-tevoren de bouillon maken: water en zout aan de kook brengen met de kalkoenhals-maagje-hart-lever; de gepelde ui; laurier;peperkorrels;takje peterselie -alles aan de kook brengen en in 60 min zachtjes gaar laten koken -zeef daarna de bouillon en hou hem warm -de kalkoek inwrijven met peper en zout van binnen en van buiten-verhit de boter in een pan en fruit de rst van de ui hierin glazig -hak de peterselie fijn -rooster de sneetjes brood en snij ze in dobbelsteentjes -brood en saucijzengehakt en een half kopje bouillon in een grote kom doen -uisnippers en peterselie erbij voegen -goed mengen en op smaak brengen met salie, nootmuskaat;zout en peper -vul de kalkoen met deze farce (niet te stijf, want de vulling zet uit bij het bakken)!!! -dichtnaaien met een stukje touw -smeer een braadpan in met boter en de kalkoen met de borstzijde naar boven leggen -de rest van de boter verhitten en over de kalkoen gieten -dek luchtig af met aluminiumfolie en zet de pan in de voorverwarmde oven op de onderste richel op 180?C en dit 2 1/2 uur -60 min voor het einde van de braadtijd de folie verwijderen -de kalkoen vele malen met braadjus overgieten, waardoor hij bruin en knapperig wordt -intussen het vlees van het halsje plukken en samen met het maagje en hartje fijn hakken -na de braadtijd de pan uit de oven nemen en op het vuur plaatsen -meng de rest van de bouillon door de jus - -leng de maizena aan met wat water en al roerend de jus binden en het fijn gehakt vlees erbij voegen -op smaak brengen met salie,citroensap,zout en peper -laat de saus nog 1 keer doorkoken -doe de kalkoen over op een vleesplank

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha