Eendenborstfilet met portsaus

Ingrediënten

  • 300 ml rode port *
  • 1 pot wildfond of vleesfond (400 ml) *
  • 1 sjalotje
  • gesnipperd *
  • 1 el verse tijmblaadjes *
  • 2 eendenborstfilets (van elk 300-400 gr)
  • op kamertemperatuur *
  • 1 el grove mosterd *
  • versgemalen zwarte peper *
  • 100 gr koude boter
  • in blokjes

Bereidingswijze

Kook in een wijde pan de port met de fond, het sjalotje en de tijm op hoog vuur tot de helft in. Snij het vel van de eendenborsten elke cm kruislings in. Bak de filets met het vel naar beneden in een hoge koekenpan 6-8 minuten tot het vel bruin en krokant is. Bak daarna de andere kant nog 4-8 minuten tot de filets van binnen nog rood of rose zijn. Houd ze warm in aluminiumfolie. Schenk het eendenvet in een hittebestendige kom (lekker om aardappeltjes in te bakken). Zeef het ingekookte vocht en schenk het in de pan van de eend. Laat dit al roerend nog 2-3 minuten zachtjes koken. Voeg zout en peper naar smaak toe. Klop van het vuur af de klontjes boter door de saus. Serveer de filets in dunne plakjes op warme borden met wat portsaus erover. Lekker met gebakken aardappeltjes en spruitjes.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha