gevulde varkensrollade

Ingrediënten

  • 1 1/2 kg varkensschouder aan een stuk
  • ontbeend en zwoerd verwijderd.
  • voor de marinade:
  • 2 1/2 el droge witte wijn.
  • 1 takje rozemarijn.
  • 2 laurierblaadjes.
  • 3 takjes oregano.
  • 2 blaadjes salie.
  • 2 teentjes knoflook geplet.
  • 4 jeneverbessen geplet.
  • voor de vulling:
  • 200 g half om half gehakt.
  • 1 teentje knoflook
  • geperst.
  • 1 tl gedroogde italiaanse kruiden.
  • 3 sneetjes oudwitbrood
  • ontkorst
  • verkruimeld.
  • 1 ei.
  • zout en peper.
  • 3 el olijfolie.
  • 4 dl vleesfond ( 1 pot )

Bereidingswijze

marineren: ( 1 dag vantevoren s`morgens ) meng in een wijde schaal de wijn,kruiden,knoflook,jeneverbessen en olie en leg het vlees hierin. laat het vlees afgedekt op een koele plaats min. 4 uur marineren. vulling maken: ( kan 1 dag vantevoren ) neem het vlees uit de marinade en dep het droog met keukenpapier. ( bewaar de marinade) meng het gehakt met de knoflook,italiaanse kruiden,het broodkruim en ei en breng op smaak met royaal zout en peper. leg het vlees plat neer op een plank en verdeel de vulling over het midden. rollade opbinden:( kan 1 dag vantevoren ) rol het vlees op. neem een lang stuk keuekntouw en knoop het strak om een uiteinde van het vlees. haal het touw onder het vlees door,haal het bovenop door de lus en trek het aan. schuif zo iedere keer op tot het vlees helemaal is opgebonden. draai het vlees om en breng het keuekentouw weer terug naar het begin en knoop het stevig vast.braden en afwerken: (kan 1 dag vatevoren maar moet min. 2 1/2 uur vantevoren. ) verwarm de oven voor op 220 graden. wrijf het vlees in met wat olijfolie en bestrooi met zout en peper. leg het vlees in een hoge,met olie bestreken casserole of afsluitbare ovenschaal en plaats het net iets onder het middn op een rooster in de oven. braad de rollade 13-45 min. zodat de buitenkant mooi goudbruin is. temper de oven tot 175 graden. verwijder het teveel aan vet uit de casserole. zeef de marinade en verwarm deze samen met de bouillon (vleesfond) giet het marinade mengsel over de rollade en roer het vocht goed door. dek de casserole af en stoof de rollade nog 1 1/2 uur. neem na ong. 1 uur het deksel van de casserole,schakel de oven naar 185 graden en braad de rollade verder gaar. neem de rollade uit de casserole en leg hem afgedekt met aluminiumfolie op een snijplank te rusten. kook het vocht in tot sausdikte. snij de rollade in dikke plakken (1 1/2 tot 2 cm ) en serveer hem met de saus.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 1537x

Jouw laatst bekeken recepten