Hazenpeper op grootmoeders wijze

Ingrediënten

  • -1 mooie haas van 3 kg
  • -4 soeplepels olie
  • -3 wortelen
  • -4 uien
  • -1 seldertak
  • -1 prei
  • -1 teentje knoflook
  • -1 takje tijm
  • -3 laurierblaadjes
  • -10 jeneverbessen
  • -1 liter rode wijn
  • -8 dl wildfond Lacroix
  • -2 eetlepels bloem
  • -1 dl vers bloed (Dit hoeft geen hazenbloed te zijn
  • maar hetgeen beschikbaar is bij de slager (varken
  • kalf
  • ?).
  • -300 g champignons
  • -200 g gerookte spekreepjes

Bereidingswijze

-Snijd de haas in stukken. -Snijd de groenten in grove stukken. -Marineer het vlees met de groenten, aromaten, de rode wijn en 2 soeplepels olie gedurende minstens 48 uur. - Laat de marinade uitlekken in een vergiet. --Wrijf de stukken haas droog. -Giet wat olie (2 soeplepels) en boter in een pan en bak daarin de stukken haas aan. - Verwijder het braadvocht. -Voeg er de aromatische groenten van de marinade aan toe en de bloem. -Laat enkele minuten zweten. - Laat ondertussen de wijn en de marinade voor de helft inkoken. - Giet de ingekookte vloeistof in de kookpot en laat opnieuw inkoken. - Voeg er dan de wildfond aan toe. - Laat 2 tot 3 uur koken volgens de grootte van de stukken vlees, met het deksel op de pan. - Houd de stukken vlees apart. - Kruid de saus indien nodig en bind met het bloed op het laatste moment. - Laat niet meer koken. (bewaar in een bain-marie) - Voeg er enkele champignons bij en de gebakken spekreepjes.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha