Kangoeroemedaillons met harissa en pikante massala

Ingrediënten

  • -4 kangoeroemedaillons (elk 150 g)
  • -1 th lepel gemalen zwarte peperkorrels
  • -1 th lepel gemalen koreanderzaden
  • -olijfolie
  • -6 th lepels harissa
  • PIKANTE MASSALASAUS:
  • -2 th lepels garnalenpasta
  • -5 eetlepels plantaardige olie
  • -2 eetlepels sesamolie
  • -1 fijn gesneden ui
  • -4 tenen knoflook (fijngesneden)
  • -1 eetlepel fijngesneden gemberwortel
  • -2 plakken galangawortel(fijn gesneden)
  • -5 rode chilipepers (ontpit en fijn gesneden)
  • -2 plakken kurkuma (fijngesneden)
  • -4 koreanderwortels (geplet)
  • -1 th lepel sechzuanpeper (gemalen)
  • -2 th lepels gedroogde garnalen (gemalen)
  • -1 th lepel komijnzaden (gemalen)
  • -2 th lepels koreanderzaden (gemalen)
  • -1 th lepel kurkumapoeder
  • -snufje versgeraspte nootmuskaat
  • -8 verse curryblaadjes
  • -1 kaneelstokje
  • -100 ml tomatenpuree
  • -150 ml kokosroom
  • -50 g palmsuiker
  • -1 1/4 l rundsbouillon
  • -2 eetlepels vissaus

Bereidingswijze

VOOR DE SAUS: -rooster de garnalenpasta droog in een grote pan -voeg de oliesoorten, knoflook,gember,galangawortel,chili,kurkuma en koreander toe -doe de gedroogde garnalen en de specerijen erbij -roer de tomatenpuree,kokosroom en palmsuiker erbij en laat dit koken tot het mengsel borrelt -voeg de bouillon erbij en breng aan de kook -laat deze massa 1 uur pruttelen tot het geheel minstens de helft is ingekookt -schep teveel aan olie eraf en schuim af -neem de pan van het vuur en zeef de massa -voeg de vissaus erbij en breng op smaak-meng peper en koreander en bestrooi het vlees -bestrijk de medaillons dan met olijfolie -schroei het vlees snel dicht en bak het zoals u het zelf wil

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha