Kerst Gourmet Speciale

Ingrediënten


Bereidingswijze

Maak inkepingen in de eendeborstfilets langs de velkant. Leg ze in een schotel en giet er rode wijn over totdat ze onder staan, 1 ui in stukjes, 1 wortel in stukjes, 2 selderijstengels in stukjes en 1 geperste knoflookteen. Peper en tijm toevoegen en 24 uur afgedekt marineren in de koelkast. voor de gourmet de eendeborst droogdepen en in stukjes snijden, laat het vel zitten. De marinade zeven, verwarmen in een pan en inkoken tot helft, maak af met stukjes roomboter die je laat smelten in de saus. cocktailworstjes in de bacon rollen en vastzetten met een prikker, eventueel stukje ananas erbij. nagerecht (kan een dag van te voren): kook de room op een zacht vuur met de suiker, kaneel, vanille en steranijs. Laat dit zacht trekken, zo'n 10 minuten, zeef de room en voeg al roerend de ei en dooiers toe. mix alles goed, giet het mengsel in een 4 kleine vuurvaste schaaltjes (die onder de gourmetgril passen!) en zet ze een half uur tot drie kwartier in de oven op 100C. laat afkoelen.voorgerecht: een 'mini-assorti' per persoon: maak 4 borden mooi op met bijvoorbeeld witlofschuitjes gevuld met garmaaltjes en cocktailsaus, zalm en paling, schijfje citroen, kerstomaatjes en rucola. maar je kunt ook st. jacobssschelpen bakken, of oesters erbij geven. Salade: meng voor de dressing een paar eetlepels olijfolie met citroensap, zout, peper, theelepeltje mosterd, paar lepeltjes parmezaanse kaas, geprakte ansjovisfilets (weglaten als er mensen zijn die dat niet lusten, alhoewel de smaak er wel veel beter van wordt!), zout en peper en giet over de in stukken gescheurde romeinse sla. strooi er gebakken vierkantjes wit brood over (zelfgemaakte croutons). Zet de vleessoorten op tafel, samen met de sla en de mini-krieltjes, gorgonzola om op het laatst over de varkenshaasjes te smelten, plus de saus voor de eendeborstfilets, eventueel aangevuld met extra sauzen. Bak de eendenborstfilets eerst op het vel bruin, in totaal ongeveer 6 tot 8 minuten totdat de binnenkant roze is. De kalfsschnitzels op de Romaanse wijze (saltimbocca a la romana): lag op ieder plakje een blaadje salie en een plakje pancetta en druk aan, bak het vlees eerst op de pancettakant, in totaal een paar minuten. ossehaas bakken als biefstuk, de rode wijnsaus smaakt daar ook lekker bij. nagerecht: strooi basterd- of rietsuiker op de creme brulee en zet de schaaltjes onder de gourmetgril. laat alles mooi bruin worden (tip: oefen dit nagerecht voordat je kerst gaat vieren, om niet voor verrassingen-schiften, verbranden etc- te komen staan op de dag zelf)

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha