Konijn in een kruidige witte wijn-saus

Ingrediënten

  • *1 konijntje of haasje
  • *1 citroen
  • *peper en zout
  • *30 gr. bloem
  • *60 gr. boter
  • *2 plakken rookspek of ham (in blokjes)
  • *1 ui
  • * 'bouquette garni'
  • *60 gr. walnoot.html" itemprop="name">walnoten
  • *2?dl. witte wijn
  • *2?dl. bouillon
  • *1?dl. room
  • ( bijv.kosroom of roomculinaire)
  • Voor de garnering:
  • winterwortelen
  • andere grote wortelen of kant en klare wortel bolletjes
  • olie en peterselie.

Bereidingswijze

Voorbereiding 25 min. + de tijd om het konijn te laten weken. Snijd het konijn in stukken, was deze goed met koud water af. (De lever kan gebruikt worden om bouillon van te trekken) Zet de stukken konijn 1 uur in koud water, waaraan het sap van de citroen is toegevoegd. Snijd de ui in niet te kleine stukken. pel de walnoten en hak ze grof. Meng de bloem met wat zout en peper. Droog de stukken konijn goed afen wentel ze door het bloem mengsel.Maak de boter in de pan heet en braad het konijn mooi bruin. haal de stukken weer uit de pan en bak de blokjes spek of hammet de gesneden ui. Doe de stukken konijn er weer bij en voeg het zakje kruiden ('bouquette garni', de grof gehakte walnoten, de wijn en de bouillon toe. Laat alles ca. 1? uur zachtejes sudderen, voeg dan de room toe en laat het nog een paar min. tegen de kook aan. Voor de garnering: Als je geen kant en klare wortelbolletjes hebt maak dan zelf wortelbolletjes met een aardapelronder, of snijd gelijke blokjes van de wortel. Bak ze in de hete olie in een koekenpan goudbruin en laat ze uitlekken op keukenpapier.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha