Lamslappen met Pilaf

Ingrediënten

  • -500 g magere lamslappen van de schouder
  • -4 eetlepels olijfolie
  • -zout
  • witte peper uit de molen
  • -1 ui (gesnipperd)
  • -2 tenen knoflook (geperst)
  • -3/4 l hete bouillon (runds of lams)
  • -250 g siamrijst (droogkokend)
  • -1 rode en 1 groene paprika (kleien gesneden)
  • -1 blikje tomatenpuree
  • -mespuntje saffraan
  • -750 g lamslappen van de bout
  • -6 eetlepels olijfolie
  • -zout en witte peper uit de molen

Bereidingswijze

-laat de lamslappen van de bout snijden door de slager -snij het schoudervlees in stukken -bak het schoudervlees rondom in 5 min goed aan in de hete olie -dan met zout en peper bestrooien -ui en look toevoegen in de pan en 5 min mee laten fruiten -bij beetjes de bouillon erbij voegen en 40 min laten stoven met het deksel op de pan-stukjes paprika's, rijst en tomatenpuree in de pan bij het vlees mengen -de rest van de bouillon met saffraan toevoegen; als de massa weer kookt, nog 35 min zachtjes laten doorkoken -alle vloeistof moet door de rijst zijn opgenomen -de lamslappen van de bout bruin bakken in hete olie en kruiden met peper en zout (laat desgewenst het vlees iets rose)

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha