"Oesters van Nam Kee"

Ingrediënten

  • 10 oesters (grote Zeeuwse Creuses)20 gram gedroogde gezouten zwarte bonen (Toko)10 gram knoflookStukje gemberwortel
  • geschildKlein stukje rode peperLichte sojasausSlaolieBosuitje
  • klein gesneden

Bereidingswijze

Open de oesters, liefst met een oestermes en zet ze op een bord (4/5 per bord). Hak de zwarte bonen, de knoflook,gemberwortel en de rode peper fijn en doe dit mengsel in een pannetje met een flinke scheut sojasaus. Giet er een beetje slaolie over tot 't bedekt is en kook 15 minuten op zacht vuur.Schep een eetlepel van dit mengsel op iedere oester en zet een bord op een omgekeerd schoteltje in de wok die ook nog gevuld is met kokend water - tot net onder de rand van het bord.Deksel op de wok en zo'n 7 minuten stomen. Dan de oesters bedekken met beetje bosui en een scheutje kokende slaolie

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha