Rijst met ananas en garnalen

Ingrediënten


Bereidingswijze

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking, giet af en laat uitlekken. Snijd overlangs een dunne plak van de ananas, zodat het vruchtvlees eruitgeschept kan worden en de schil intact blijft. Snijd het vruchtvlees in stukjes en bewaar het sap. Pel de uien en de knoflook en snijd ze fijn met de staafmixer en de hakmolen. Hak de koriander, halveer de rode peper, verwijder zaad en zaadlijsten en snijd hem in ragfijne reepjes. Klop de eieren los met zout en peper.Verhit olie in een pan, giet het eimengsel erin en bak een goudgele omelet. Schep de omelet uit de pan en snijd deze in reepjes. Bak de uien, de knoflook en de rode peper in de olie goudbruin en roer de sojasaus en de rijst erdoor. Bak dit circa drie minuten. Voer de stukjes ananas, het ananassap, de garnalen, de cashewnoten en de omeletreepjes toe. Schep het geheel behoedzaam door elkaar en breng op smaak met zout en peper. Schep het rijstmengsel in de uitgeholde ananas en garneer met koriander. Zet de ananas op een platte schaal en schep het overgebleven rijstmengsel er eventueel omheen.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 557x

Jouw laatst bekeken recepten