Tong en zalm met Hollandaise-saus

Ingrediënten


Bereidingswijze

Ui pellen en snipperen. In kommetje met bolle kant van lepel peperkorrels kneuzen. Citroen uitpersen. In pan doen: ui, peperkorrels, 2 eetl. citroensap, 2 dl. appelsap, laurierblaadje, tijm en zout. Met deksel op pan 15 min. zachtjes koken. Boven maatbeker zeven. Met water aanvullen tot 2,5 dl. Appel schillen en klokhuis verwijderen. In 12 schijfjes snijden. In steelpan aan de kook brengen: 1/2 eetl. citroensap, rest van appelsap en honing. Hierin appel 2 min. zachtjes koken. Afgieten. Granaatappel in vieren snijden. Boven kommetje partjes ombuigen. Met theel. pitjes eruit scheppen. Boter in kleine stukjes snijden. Op bord leggen.Zalm en tong onder koud stromend water afspoelen. Met keukenpapier droogdeppen. Inwrijven met viskruiden. In wijde pan 2 dl. appelsapkookvocht aan de kook brengen. Zalm erin leggen. Met deksel op pan 5 min. tegen kook aan houden (= pocheren). Tong toevoegen. In nog 7 min. gaar pocheren. Intussen schaal voorverwarmen. Eieren (kamertemp.) splitsen. In kleine pan dooiers met rest van appelsapkookvocht loskloppen. Grotere pan voor helft met water vullen. Water tegen de kook aan brengen. Intussen met schuimspaan tong op warme schaal rangschikken en warm houden. Zalm uit pan scheppen. In lengte halveren, middengraat en vel verwijderen. Bij tong leggen. Pan met dooiermengsel in pan met bijna kokend water zetten (au bain marie). Al kloppende dooiermengsel verwarmen tot dikgebonden saus. Van vuur af boter in gedeeltes erdoor kloppen. Lauwwarme saus op smaak brengen met zout. 1/4 deel over vis schenken. Rest overdoen in sauskom. Visschotel garneren met schijfjes appel en granaatappelpitjes. Direct opdienen.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 659x

Jouw laatst bekeken recepten