12 soorten Kaasfondue

Ingrediënten

  • Fondue Jurasienne: samengesteld uit 1/2 oude Comte en 1/2 jonge Comte; smaak: mild.
  • Fondue Comtoise: 2/3 oude Comte en 1/3 belegen Comte; smaak: licht pikant.
  • Fondue Savoyarde: 2/3 Beaufort en 1/3 Emmenthaler; smaak: zoetig.
  • Fondue Chablaisienne: 2/3 oude Comte en 1/3 Emmenthaler; smaak: zoetig
  • pittig.
  • Fondue Tarentaise: 2/3 oude Beaufort en 1/3 belegen Beaufort; smaak: fijntjes.
  • Fondue Suisse: 2/3 Emmenthaler en 1/3 Appenzeller; smaak: kruidig.
  • Fondue Neufchatelloise: 2/3 Gruyere en 1/3 Emmenthaler; smaak: pikant.
  • Fondue Genevoise: 2/3 Emmenthaler en 1/3 Saint Niklaus;smaak: pittig.
  • Fondue Vaudoise: 2/3 Gruyere en 1/3 Gamser (Raclette); smaak: pikant.
  • Fondue Fribourgoise: 2/3 Vacherin Fribourg en 1/3 Gruyere; smaak: aromatisch.
  • Fondue moitie-moitie: 1/2 Gruyere en 1/2 Vacherin Fribourg; smaak: pittig.
  • Om de fondue nog wat pittiger te maken kunt u ook nog Parmazaanse kaas of pittige boerenkaas
  • Munster of Tilsiter (de Deense of de Zwitserse) toevoegen.

Bereidingswijze

Meestal wordt fondue gemaakt met kaas en een scheutje Kirsch, maar als u er Roquefort door mengt is een scheutje Cognac ook heel lekker. Belangrijk voor de fondue is dat de kaas niet te lang verhit wordt. Hij wordt dan enigszins rubber-achtig, ligt zwaar op de maag en is moeilijk te verteren.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha