'Vluggertje' met komkommer en zalm in witt

Ingrediënten

  • 1 komkommer;
  • (zee)zout;
  • 30 gram boter; v
  • ingergreep suiker ca. 2 gram;
  • 3 eetl. droge witte wijn
  • bij voorbeeld Pinot Blanc (Elzas);
  • 250 - 300 gram zalmfilet;
  • 1 theel. allesbinder;
  • 1 eetl. fijngesneden verse dille;
  • 2 augurkjes (zoetzuur);
  • enkele takjes verse dille voor de garnering.

Bereidingswijze

Schil de komkommer en neem de uiteinden weg. Snijd hem overlangs door en neem met een lepeltje het zaad uit beide helften weg. Snijd de helften in niet al te smalle boogjes (ca. 3/4 cm.). Bestrooi de boogjes met wat (zee)zout en laat ze even (ca. 5 minuten) op een zeef uitlekken. Verhit een pannetje met dikke bodem. Laat de boter smelten. Schep de komkommerboogjes door de gesmolten boter en voeg een beetje zout, suiker en wijn toe. Temper de warmtebron en leg het deksel op het pannetje. Laat alles 5 - 6 minuten zachtjes smoren. Spoel intussen de zalm onder stromend koud water. Maak de vis droog met keukenpapier en snijd de filet in blokjes (ca. 1 cm.). Schep de zalmblokjes na het smoren door de komkommer. Strooi er een beetje peper over en schep alles nogmaals om. Leg het deksel opnieuw op het pannetje en laat alles dan nog 2 - 3 minuten zachtjes smoren. Schuif alle ingredienten naar een zijde van de bodem van de pan. Houd de pan iets scheef en strooi allesbinder over het smoorvocht. Roer het goed door en schep de terzijde geschoven ingredienten door het sausje. Schep de fijngesneden dille er door. Snijd de augurkjes in waaiers.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha