Hoofdgerechten recepten

Over hoofdgerechten

hoofdgerechten recepten

De avondmaaltijd is meestal de hoofdmaaltijd van de dag, zo genoemd omdat men vaak een grotere variatie aan voedsel tot zich neemt in gezelschap van familie, vrienden of televisie. Een doorsnee avondmaaltijd bestaat vaak uit een hoofdgerecht en een nagerecht ('toetje'), eventueel een voorgerecht. In sommige gevallen gebruikt men voor de avondmaaltijd de term diner. Een diner is meestal uitgebreider dan de doorsnee avondmaaltijd, vindt plaats met meerdere mensen, heeft vaak een feestelijk karakter, en vindt soms ook vroeger in de middag plaats. Wordt er tijdens het diner de gelegenheid geboden om te dansen, dan spreekt men van een diner dansant.


Overzicht van recepten uit de categorie hoofdgerechten

Hieronder staat een overzicht van onze heerlijke en meest populaire recepten uit de categorie hoofdgerechten.

Toon 26-50 van 27411 recepten
Aardappelgratin met ui, pesto en cremefraichesaus
Uit de categorie hoofdgerechten: met Kaas, Olie en Uien

1. Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui mooi bruin. Roer de pesto erdoor. 2. Bereid de Maggi Creme Fraiche Saus met de boter volgen...

Aardappelpuree met pesto
Uit de categorie hoofdgerechten: met Pesto, Bieslook en Knoflook

1. Kook in een klein laagje water de ingepelde knoflookteentjes in 10 min. zacht. Spoel ze af met koud water 2. Breng in een pan 750 ml wat...

Aardappelpuree met pesto, spinazie en oude kaas
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Kaas en Olie

Maak op de gebruikelijke manier aardappelpuree voor 4 personen van verse aardappelen, uit een pak of uit de de diepvries. Verdeel de puree i...

AARDAPPELTAART
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Kaas en Bloem

- Verwarm de oven voor op 200?C (hetelucht 180?C). Borstel de nieuwe aardappelen schoon onder stromend water en snij ze in blokjes van 1 b...

Afrikaanse filetrollade met pistache-gehaktvullin
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Vijgen en Kaneel

1. Meng in een kom het gehakt, kaneel, pistachenoten, vijgen, dadels, sjalotje, zout en peper door elkaar. 2. Snijd de rollade in de lengte...

Ajam Goreng Speciaal
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Olie en Ketjap

Bestrijk de drumsticks met citroensap en bestrooi ze met peper en zout. Vul een wok voor drie vierde met olie en laat deze goed heet worden....

Aladin-stoofpot met dadels en amandelen
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Kaneel en Kerrie

1. Ontpit de dadels en snijd ze doormidden 2. Verhit de boter in een braadpan en wacht tot het schuim is weggetrokken. Zet het vuur laag 3...

Andijvie-stamppot met katenspek
Uit de categorie hoofdgerechten: met Olie, Uien en Azijn

1. Fruit in olie de katenspek krokant. Neem met de schuimspaan uit de pan. 2. Fruit in het achtergebleven bakvet de uien goudbruin. Roer ba...

Asperge-quiche
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Kaas en Eieren

Verwarm de oven voor op 200 graden C, laat de bakplaat in de oven. Schil de asperges, snijd ze in schuine stukjes van 3 cm en kook ze zonder...

Babi Pedis Dan Daun Papaya
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Olie en Sereh

Snijd het vlees klein. Maak het de groenten schoon en snijd klein. Zet de gesneden papayabladeren(of andijvie) weg in wat water met zout....

Babi Rica Rica
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Olie en Sereh

Snijd het vlees in blokjes. Pel de sjalotjes, maak de lomboks schoon en maak hiervan in de vijzel of keukenmachine een pasta. Ontvel de...

BALLETJES in PROVENCAALSE GRATIN
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Feta en Olie

- Snij de paprika?s en de tomaten in stukjes. - Snipper de sjalotten en het knoflookteentje fijn - Rol balletjes van het gehakt- en bak...

Bami met vis-kokoscurry en ananas
Uit de categorie hoofdgerechten: met Vis, Olie en Curry

Kook de mienestjes gaar volgens de algemene bereidingswijze op de verpakking. Snijd de vis in stukken. Maak de rode peper schoon en hak hem...

Bauernfruhstuck, Duitse boerenomelet
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Melk en Uien

BEREIDINGSTIJD: circa 35 minuten (met gebruik van een ovengrill circa 25 minuten).Schil de aardappels en snijd ze in plakken van circa 2/3 c...

Be Celeng Base Manis
Uit de categorie hoofdgerechten: met Olie, Ketjap en Lombok

Snijd in vlees in blokjes van ca. 2cm Snijd de sjalotten in dunne plakjes, de knoflook fijn en snijd en ontzaad de lomboks in grove stukk...

Biefstuk van de haas met mosterdsaus
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Olie en Cognac

Kruid het vlees met peper en zout uit de molen. Verhit de olie in een pan tot flink heet. Dan de biefstukken ca 2-3 minuten aan beide kanten...

Bloemkoolcurry met ribkarbonade
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Olie en Curry

Verdeel de bloemkool in roosjes. Kook ze in water met zout in 5 minuten beetgaar. Giet ze af en spoel er koud water over. Bestrooi de ribkar...

Bloemkoolragout
Uit de categorie hoofdgerechten: met Ham, Zout en Kaas

Kook de bloemkoolroosjes in ca. 5 min. in ruim water met zout beetgaar. Laat de roosjes goed uitlekken.Bereid in een ruime pan het zakje sa...

bobotie met hollands tintje
Uit de categorie hoofdgerechten: met Kaas, Olie en Yoghurt

15 a 20 minutenvoorgekookte krieltjes in een grote kom doen. Heb je ongekookte kriel, kook deze dan totdat ze beetgaar zijn. Gehakt rullen...

Boeuf Bourguignon
Uit de categorie hoofdgerechten: met Olie, Uien en Knoflook

Bak het mager rookspek in de olie bruin. Fruit de uien en de knoflook mee.Haal alles uit de pan en bak het rundvlees in de achtergebleven ol...

Boeuf Stroganoff
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Room en Olie

* Snijd het vlees in dunne reepjes * Meng de bloem met de cayennepeper en paprikapoeder * Verhit de helft van de olie in de koekenpan en v...

Bonte selderijstamppot rookworst
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Selderij en Rookworst

Bereid de rookworst volgens de gebruiksaanwijzing1. Kook de selderij in ruim water met zout gaar, test de blokjes op gaarheid met de punt va...

BOUILLABAISE (vissoep)
Uit de categorie hoofdgerechten: met Vis, Prei en Tijm

knoflook en ui pellen en fijn snipperen. prei wassen en in dunne ringen snijden. tomaten inkruisen, onderdompelen in kokend water, afspo...

BOUILLONFONDUE MET VIS
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zalm, Zout en Room

Leg de visgraten met ui, tijm en peterseliestelen in een grote pan. Voeg circa 1,5 liter water toe en breng dit aan de kook. Laat de bouill...

Bourgondisch stoofvlees
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Tijm en Olie

Bestrooi het vlees met zout en peper en bestuif met bloem Verhit in een braadpan boter en olie, bak hierin de spekreepjes 5 min. Voeg het v...

Laatste reacties binnen deze categorie

Chinese aardappelschotel met broccoli en paddesto

¹ÚÉú԰·227º&Ari...

Door *neersinkcarl*
Roerbakmie met paddestoelen en pindas in Japanse

¹ÚÉú԰·227º&Ari...

Door *neersinkcarl*
paddestoelen herfstrecept

ose solutions that captured your expensive.Become comfortable with the...

Door *neersinkcarl*

Veel voorkomende ingrediënten bij hoofdgerechten