Hoofdgerechten recepten

Over hoofdgerechten

hoofdgerechten recepten

De avondmaaltijd is meestal de hoofdmaaltijd van de dag, zo genoemd omdat men vaak een grotere variatie aan voedsel tot zich neemt in gezelschap van familie, vrienden of televisie. Een doorsnee avondmaaltijd bestaat vaak uit een hoofdgerecht en een nagerecht ('toetje'), eventueel een voorgerecht. In sommige gevallen gebruikt men voor de avondmaaltijd de term diner. Een diner is meestal uitgebreider dan de doorsnee avondmaaltijd, vindt plaats met meerdere mensen, heeft vaak een feestelijk karakter, en vindt soms ook vroeger in de middag plaats. Wordt er tijdens het diner de gelegenheid geboden om te dansen, dan spreekt men van een diner dansant.


Overzicht van recepten uit de categorie hoofdgerechten

Hieronder staat een overzicht van onze heerlijke en meest populaire recepten uit de categorie hoofdgerechten.

Toon 76-100 van 27411 recepten
Gebraden schouderkarbonadestuk met knoflookaardap
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Olie en Mosterd

1. Verwarm de oven voor op 220 gradenWrijf het vlees in met 4 el olijfolie, de provencaalse kruiden en wat peper. Leg het vlees in een ruime...

Gegratineerde scholfilet met Brie
Uit de categorie hoofdgerechten: met Vis, Zout en Brie

Grill voorverwarmen op hoogste stand. - Scholfilet bestrooien met zout en peper en in een ovenschaal leggen. Boter in stukjes over de vis...

Gegrild Tussenribstuk, Groentenboeket en Bearnais
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout en Dragon

Voor de saus laat u de boter vooraf aan de rand van het vuur smelten (moet helder blijven). Doe de eierdooiers in een pannetje met afgeronde...

Gegrilde aubergine met zoete couscous
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Olie en Kaneel

Leg de aubergineschijven op een schaal en bestrooi ze met zout. Spoel het zout na een uur af en dep de aubergineschijven met keukenpapier dr...

Gegrilde lamskoteletjes met balsamico en oregano
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Azijn en Honing

1. Roer in een mengkom de oregano, balsamico azijn, knoflook, honing, mosterd, witte wijn en olijfolie tot een marinade. Bestrijk de lamsk...

Gegrillde roodbaarsfilet met kruidige couscous
Uit de categorie hoofdgerechten: met Vis, Zout en Munt

1. Spoel de roodbaarsfilet onder koud water en dep de stukken vis droog. Bestrijk de filets met 1 eetlepel citroensap en 2 eetlepels olijfol...

Gehaktballetjes in een saus van kersen met likeur
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Paneermeel en Maiszetmeel

Meng het gehakt met ei, zout, peper nootmuskaat en paneermeel en draai er 20 tot 25 kleine balletjes van. Verhit de boter en bak de gehaktba...

Gehaktrolletjes met pijnboompitten
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Uien en Rijst

Pel en rasp de uien. Klop de eieren los met een vork. Maal het vlees zo mogelijk 2 of 3 keer en vermeng het dan met de geraspte uien en...

Gehaktschotel met mie
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Uien en Stroop

Vorm van het gehakt balletjes ter grootte van een walnoot en bak ze aan alle zijden licht goudbruin. Schud de pan zo nu en dan zodat ze geli...

gelaceerde koolraap met zalm
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zalm, Zout en Olie

Roer de ketjap,olie en knoflook door elkaar. Bestrijk de zalmfilets rondom met dit mengsel en laat 30 min op kamertemperatuur marineren. S...

gemarineerde springbokbiefstuk
Uit de categorie hoofdgerechten: met Olie, Azijn en Somen

Meng de gember,knoflook,azijn,poedersuiker en sojasaus, leg de bief erin en laat het 1 uur intrekken. Snij de lenteuitjes in schuine dunne...

gemarineerde, op rabarber gebraden varkenshaas
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Salie en Zeezout

Wrijf de helft van de salie fijn in een vijzel. Doe er de knoflook bij en wrijf die ook fijn. Voeg 5 eetlepels olijfolie toe, smeer de varke...

Gestoofd rundvlees (Manzo brassato)
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Uien en Bloem

Kruid het vlees met peper, zout en paprikapoeder. Wentel het vlees dan door de bloem en bak het in een stoofpan rondom goudbruin in een meng...

Gevulde aubergines
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Kaas en Tomaat

Verwarm de oven voor op 200?C Kook de gehalveerde aubergine 10 min. in water met zout, hol het vruchtvlees uit tot 1 cm van de rand en snij...

Gevulde ossenhaas.
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Olie en Mosterd

De ossehaas in de lengte open snijden. Het sjalotje hakken en mengen met de tuinkruiden en de mosterd. Het vlees met het kruidenmengsel v...

Gombas rostelyos (Hongarije)
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Olie en Bloem

De vleeslappen licht behameren en met peper en zout inwrijven. De olie in een pan op grote pit heet maken en het vlees daarin aan de ene ka...

Goulash
Uit de categorie hoofdgerechten: met Uien, Bloem en Sambal

snij het vlees in redelijk grote blokken 3x3 cm,snij de ui in ringen,paprika in reepjes, bak het vlees in de margarine net zolang tot het dr...

Goulash met zuurkool
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Uien en Augurk

Snijd het vlees in blokken van ca. 3 cm. Snipper de uien. Maak de paprika schoon en snijd het vruchtvlees in vierkantjes. Snijd de augurken...

Griekse aubergineschotel
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Feta en Olie

Snij de uien in dunne ringen. Snij de aubergine in plakjes van 1 cm en stoom of blancheer ze ongeveer 5 minuten. Ontvel de tomaten en snij z...

Griekse entrecote van de grill met zelf gemaa kno
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Olie en Citroen

Maak eerst de saus: doe de geperste knoflook met de dooier, zout en peper in een kom en klop met een mixer schuimig, voeg eerst druppelgewij...

Griekse kipfiletreepjes
Uit de categorie hoofdgerechten: met Olie, Suiker en Tomaat

Snijd de kip in reepjes. Verwarm de olie in de pan en roerbak hierin de kip met de kruiden, de olijven en de suiker Voeg de tomaten toe en...

Groene kool met kerrie (1)
Uit de categorie hoofdgerechten: met Kool, Kerrie en Bouillonblokjes

Doe de boter in een braadpan en laat hierin een eetlepel kerrie uitbruisen. Bak de kool hierin en voeg 1 dl. bouillon toe en stoof alles. Le...

Haasbiefstuk met pruimen in saus van blauwe kaas
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Kaas en Olie

Ontpit de pruimen, en warm ze op in een flinke scheut van het vocht uit het blikje. Snijdt de blauwe kaas in brokjes. Zout en peper de bief...

Haaskarbonade met citroen en ansjovis
Uit de categorie hoofdgerechten: met Olie, Citroen en Kappertjes

1. Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Dep de karbonades droog met keukenpapier en bestrijk het vlees licht met olie 2. Leg de karbo...

Ham uit oven
Uit de categorie hoofdgerechten: met Ham, Kaas en Olie

Snijd grote plakken yorkham doormidden. Verwijder eventuele vetrandjes en kerf de rand van de ham op regelmatige afstanden in om krom trekke...

Laatste reacties binnen deze categorie

Chinese aardappelschotel met broccoli en paddesto

¹ÚÉú԰·227º&Ari...

Door *neersinkcarl*
Roerbakmie met paddestoelen en pindas in Japanse

¹ÚÉú԰·227º&Ari...

Door *neersinkcarl*
paddestoelen herfstrecept

ose solutions that captured your expensive.Become comfortable with the...

Door *neersinkcarl*

Veel voorkomende ingrediënten bij hoofdgerechten