Hoofdgerechten recepten

Over hoofdgerechten

hoofdgerechten recepten

De avondmaaltijd is meestal de hoofdmaaltijd van de dag, zo genoemd omdat men vaak een grotere variatie aan voedsel tot zich neemt in gezelschap van familie, vrienden of televisie. Een doorsnee avondmaaltijd bestaat vaak uit een hoofdgerecht en een nagerecht ('toetje'), eventueel een voorgerecht. In sommige gevallen gebruikt men voor de avondmaaltijd de term diner. Een diner is meestal uitgebreider dan de doorsnee avondmaaltijd, vindt plaats met meerdere mensen, heeft vaak een feestelijk karakter, en vindt soms ook vroeger in de middag plaats. Wordt er tijdens het diner de gelegenheid geboden om te dansen, dan spreekt men van een diner dansant.


Overzicht van recepten uit de categorie hoofdgerechten

Hieronder staat een overzicht van onze heerlijke en meest populaire recepten uit de categorie hoofdgerechten.

Toon 101-125 van 27411 recepten
Hardgekookte eieren in romige moghlaisaus
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Room en Olie | 1 reactie

Meng in een kommetje cayennepeper, komijn, garam masala, koriander, citroensap, zout en wat zwarte peper met 1 eetlepel water. Houd dit apar...

Hartige plaattaart
Uit de categorie hoofdgerechten: met Kaas, Olie en Eieren

Verwarm de oven voor op 225?C. Rol het pizzadeeg uit tot een rechte lap van 35x25 cm en leg het op de bakplaat. Duw de randen van het deeg o...

Hartige taart met tomaat en paprika
Uit de categorie hoofdgerechten: met Ham, Zout en Tijm

Verwarm de oven voor op 225?C.1.Leg de paprika?s op een rooster en rooster ze ? 20 min. in het midden van de oven tot het vel zwart begint t...

Hazerugfilets met rode wijnsaus en
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Melk en Mosterd

Begin met de mosterdpuree. Kook de aardappelen met zout gaar. Giet ze af en maak er met de melk, mosterd en boter een luchtige puree van. Ho...

Hete bliksem stamppot
Uit de categorie hoofdgerechten: met Aardappelen

Zet het spek met water op en kook het 30 minuten voor Schil de appels en snijd de klokhuizen eruit Schil en was de aardappelen en leg ze met...

Hongaarse stamppot
Uit de categorie hoofdgerechten: met Kool, Olie en Paprika

Verhit op een niet te hoog vuur 1 el olie in een ruime pan. Laat de magere spekreepjes, de in blokjes gesneden rode paprika en de karwijzaad...

hutspot
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Melk en Rookworst

Bereiding: Koekepan op vuur zetten om warm te worden. 400 ml water met 300 ml melk aan de kook brengen. Ui fijn snijden. Wortels op vuu...

hutspot met spekjes
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout en Uien

aardappels en wortels schillen de uien snijdenkook de aardappels met de uien gaar en zout en peper erbij doen bak het spek uit en doe er d...

ikan atjar
Uit de categorie hoofdgerechten: met Vis, Zout en Olie

Sjalot en knoflook pellen en snipperen, pepertje in stukjes snijden. Serehstengel halveren en kneuzen. Gember schillen en raspen.Saus: In sa...

Ikan ketjap manis
Uit de categorie hoofdgerechten: met Vis, Zout en Laos

Verhit de olie in de wadjan en bak de uitgelekte vis goudbruin. Laat de vis dan uitlekken en leg ze op een platte schaal. Maak van het zou...

Indiase mie goreng met kip en scampi
Uit de categorie hoofdgerechten: met Kool, Olie en Limoen

- Ontpit de chilipepertjes en snijd ze in reepjes.- Verhit de olie in de wok en bak de kip. - Voeg de chilipepertjes, de sjalot, de scamp...

Indonesische kipsate aardappelschotel
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Olie en Uien

Schil en was de aardappelen. Gaar ze in een afgesloten schaal in een magnetron op vol vermogen (800 Watt) in 8 minuten Bak de kip met peper...

Italiaanse pannenkoek
Uit de categorie hoofdgerechten: met Kaas, Melk en Pesto

1. Maak een beslag zoals dat beschreven staat op de verpakking 2. Meng er 2 theelepels pesto doorheen 3. Snijd een tomaat in dunne plakjes...

Italiaanse varkensoester met basilicumboter
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Kaas en Olie

. Voorbereiden: Neem de varkensoester uit de koelkast en masseer deze in met 2 eetlepels olie, Italiaanse kruiden en peper. Laat het vlees c...

Jaarwisselingskip a la Yvonne
Uit de categorie hoofdgerechten: met Olie en Olijfolie

Verwarm de oven op 200*c. Als de kip uit de diepvries komt op kamertemp. laten komen!Prik de limoenen op verschillende plekken in met een v...

Jachtschotel met pruimen
Uit de categorie hoofdgerechten

oven verwarmen op 200graden.schaal invetten.Restant vlees in de vlaaivulling verwarmen.helft van de puree in de ovenschaal doen en hierop de...

Jambalaya
Uit de categorie hoofdgerechten: met Ham, Rijst en Pepers

Bereiding De ui,paprika's,pepers en ham in de pan bakken tot de ui glazig is. De knoflook en kurkuma erbij en een scheutje taba...

japanse shiitake-risotto
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zalm, Miso en Rijst

verwarm langzaam 5 dl water met de miso,mirin en sherrie en laat het tegen de kook aan 10 min trekken tot de pasta is opgelost.Verwarm intus...

Javaanse bami
Uit de categorie hoofdgerechten: met Olie, Uien en Ketjap

bami kokenui en knoflook in de wok met olie fruiten peper en magi erbij.De gekookte bami erbij en de ketjap goed verdelen tot alles niet me...

Jordaanse vleesschotel
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Olie en Uien

Vlees koud spoelen en met keukenpapier afdeppen. Zenen,maar niet al het vet verwijderen. Vlees in 2 cm grote blokjes snijden. De vleesblokje...

Kabeljauw in pestosaus
Uit de categorie hoofdgerechten: met Kaas, Pesto en Mosterd

1.Breng 1/2 l water aan de kook met blokje visbouillon2. Leg er de diepgevroren visfilets in (breek ze indien nodig in stukken). Laat afgede...

Kabeljauw op baskische wijze
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Tomaat en Paprika

Doe de ingredienten van de baskische saus in een schaal van 1,5 l en laat 6 min koken op volle kracht. Leg de kabeljauw in het groentenme...

Kabeljauw-hamrolletjes in kaassaus
Uit de categorie hoofdgerechten: met Vis, Ham en Kaas

Dep de vis goed droog, strooi er peper over en snijd de filets in 8 repen en wikkel elke reep stevig in een plak rauwe ham. Leg de rolletjes...

Kabeljauwfilet in koriander-ketjapsaus
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Ketjap en Citroen

Verdeel de kabeljauwfilet in 4 stukken. Besprenkel ze met citroensap en bestrooi ze met zout. Pel de ui en snipper deze.Verhit de boter en b...

Kalfsoester met gremolatasaus
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Olie en Citroen

eiwit kloppenIn een ondiepe kom broodkruim, oregano, peper en zout mengen. Lapjes vlees door eiwit halen en dan door broodkruim. De olie in...

Laatste reacties binnen deze categorie

Chinese aardappelschotel met broccoli en paddesto

¹ÚÉú԰·227º&Ari...

Door *neersinkcarl*
Roerbakmie met paddestoelen en pindas in Japanse

¹ÚÉú԰·227º&Ari...

Door *neersinkcarl*
paddestoelen herfstrecept

ose solutions that captured your expensive.Become comfortable with the...

Door *neersinkcarl*

Veel voorkomende ingrediënten bij hoofdgerechten