Aangeklede fricandeau

Ingrediënten

  • 1 varkensfricandeau
  • 50 gr boter
  • 1 dl rode wijn
  • 1 eetlepel mosterd
  • 2 plakken belegen kaas
  • 0
  • 5 dl creme fraiche
  • 2 plakken beenham
  • 2 plakken spianata romana
  • 1 eetlepel tapenade
  • 2 plakken brie
  • 1 eetlepel kruidenboter>
  • 2 plakken rauwe ham
  • 10 sneetjes casino wit
  • sla
  • cherrytomaat.html" itemprop="name">cherrytomaatjes

Bereidingswijze

1. Pak de fricandeau in een net je zodat hij mooi rond blijft tijdens het braden. 2. Verhit de boter in een pan en bak hierin de fricandeau aan alle kanten bruin. 3. Voeg de rode wijn toe en laat 45 minuten stoven. Haal het vlees eruit en laat afkoelen. Snijd plakken van circa 0,5 centimeter. 4. Pureer voor de tapenade, 50 gram zwarte olijven, 2 ansjovisfilets, 1 theelepel kappertjes, 1 eetlepel olijfolie, 1 hardgekookt ei en 2 basilicumblaadjes. 5. Meng voor de kruidenboter 25 gram zachte boter, 1 eetlepel citroensap, 1 eetlepel gehakte tuinkruiden, zout en peper. 6. Kook voor de paprikapuree blokjes rode paprika en tomaat in 1 eetlepel olijfolie gaar en pureer het geheel. 7. Steek het brood en het beleg zo groot uit als de fricandeauplakken zijn. 8. Rooster de sneetjes en beleg ze per twee met: mosterd, belegen kaas en een plak fricandeau. 10. creme fraIche, beenham en een plak fricandeau* 11. spianata romana en een plak fricandeau. 12. tapenade, brie en een plak fricandeau* 13. kruidenboter, rauwe ham en een plak fricandeau. 14. Serveer op een platte schaal en gameer met gemengde sla en cherrytomaatjes.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha