Aangekleed aspergeschoteltje met kervelsaus.

Ingrediënten

  • 1 kg. groente
  • gemengde-
  • 4 plakken ham
  • in dunne plakjes-
  • 150 gr. boter-
  • 2 bosjes kervel -
  • 3 eierdooiers -
  • 1 el. citroensap-
  • 1 el. wijn
  • witte-
  • 1 tl. mosterd -
  • 0.5 bekertje yoghurt
  • Bulgaarse -
  • Peper-
  • Zout.

Bereidingswijze

Neem bij voorkeur( maar het hoeft niet), gemengde lentegroente, zoals asperges, peultjes, bospeen, etc. Neem niet te dunne plakken ham, wel mooie plakken. Kook de schoongemaakte groenten afzonderlijk in gezouten water beetgaar, spoel ze vervolgens af onder de koude kraan en laat de groenten afkoelen.Verdeel de groenten en ham over de borden. Smelt voor de saus de boter. Neem de kervelblaadjes van de steeltjes. Klop de eidooiers samen met het citroensap, de wijn en de mosterd au bain marie los. Klop hier geleidelijk de gesmolten boter door. Blijf kloppen tot er een mooie gebonden saus ontstaat. Voeg tweederde van de kervel toe en klop het geheel op met de staafmixer. Roer de yoghurt door de saus en verwarm de saus weer au bain marie. Breng de saus op smaak met peper en zout en roer de rest van de kervel door de saus.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 691x