aarappel-koolkoekjes met camembert

Ingrediënten

  • 1 ui gesnipperd
  • 6 el. olijnolie
  • 300 gr. spitskool gesneden
  • 550 gr (koelverse) aardappelpuree
  • 3 tomaten in 12 dikke plakken
  • 200 gr
  • camember
  • voor salade 1 el. witte wijn azijn
  • 75 gr. rucola-slamelange
  • 2 struikjes witlof losgehaald
  • 1 braeburnappel ongeschild en in partjes
  • lage wijde ovenschaal
  • met bakpapaier bekleed

Bereidingswijze

In koekepan met anti-aanbaklaag ui in 1 el olie fruiten, spitskool toevoegen en 3 min. al omscheppend meebakken. Kool door aardappelpuree mengen, op smaak brengen met peter en zout en van mengsel 12 platte koekjes vormen.Ovengrill voorverwarmen, in koekepan 1 el. olie verhitten en hierin aardappelkoekjes in 2 porties aan beide zijden in 2-3 minuten goudbruin bakken. Spitskoolkoekjes uit pan nemen en in overschaal leggen. Tomaat en camembert over koekjes verderen onder grill schuiven en in 5 min. grillen. Intussen in kommetje 3 el olie met azijn en zout en peper naar smaak tot dressing kloppen. In schaal rucolasla mengen met witlof, appel en dressing en bij aardappelkoekjes serveren.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha