Aardappel aubergineschotel

Ingrediënten


Bereidingswijze

Het rundvlees in stukjes snijden en met de rookspekreepjes, 1 theelepel zout en peper uit de molen, de kruiden, 2 teentjes knoflook uit de pers, de rode wijn en 2 eetlepels olijfolie 3 uur koel wegzetten, af en toe omscheppen. - De aubergine in dunne plakken snijden, met flink wat zout bestrooid in een vergiet 15 minuten wegzetten, droogdeppen en de plakken onder de voorverwarmde grill goudbruin roosteren. - De vleestomaten in plakken snijden. - De aardappelen schillen, met een schaaf in plakken snijden en omscheppen met 2 eetlepels olijfolie. - Een ovenschaal invetten en de vleesstukjes erin scheppen. - De aubergine en tomaatplakken er dakpansgewijs opleggen en het marinadevocht erover schenken. - Daarop de aardappelplakjes schikken. - De koffieroom mengen met zout, peper, 1 teen knoflook uit de pers en 1 theelepel Provencaalse kruiden en over de aardappelen lepelen. - De schotel bij 200 C 1 ? uur bakken, eventueel na 1 uur afdekken met bakpapier om verbranden te voorkomen.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha