Aardappel ovenschotel met savooikool en braadworst

Ingrediënten


Bereidingswijze

Verwarm de oven voor (elektrisch: 175 ? - Hetelucht: 150 ? - gas stand 2).Aardappels schillen, wassen, in schijfjes snijden en in water ongeveer 5 minuten koken. De kool schoonmaken en in grote repen snijden. De worsten in dikke plakken snijden, in 1 el olie aanbraden en uit de pan halen. De savooikool in het braadvet bakken en met 100 ml water blussen. Aan de kook brengen en met het deksel op de pan 10 min smoren. Met zout en peper kruiden. De uien pellen en snipperen. Het spek in blokjes snijden indien uit een stuk. Deze in een pan krokant bakken. De uien kort meebakken. Beiden uit de pan halen. 3-4 el olie verwarmen met het bakvocht van het spek. Aardappels daarin in 10 min goudbruin bakken. Spek en uien weer toevoegen. Kruiden met zout en peper. Aardappels, kool en worst in een ingevette ovenschaal doen. Creme fraiche en eieren door elkaar mengen. Kruiden met zout, peper en nootmuskaat. Dit over het aardappelmengsel gieten. De kaas erover strooien en 40-45 minuten in de oven bakken.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha