Aardappel zuurkool gratin

Ingrediënten


Bereidingswijze

Kook de aardappels gaar.Laat deze iets afkoelen, en snijd ze in dunne plakjes .De creme fraiche mengen met zout, nootmuskaat, peper,en de peterselie.Ui pellen en snipperen en fruiten in de hete boter. De zuurkool toevoegen en meebakken.De appel in dunne plakjes snijden en met de jeneverbessen bij de zuurkool doen.Bouillon toevoegen en op een laag vuurtje ongeveer 10 minuten laten pruttelen. Ovenschaal invetten.De aardappelen en de zuurkool hierin in laagjes verdelen.De creme fraiche hierover gieten.De schotel op 180 graden ongeveer 30 minuten bakken. 10 minuten voor het einde van de tijd de geraspte kaas erover strooien.zodat er een mooi bruin korstje ontstaat.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 985x

Jouw laatst bekeken recepten