Aardappel-balletjes in een jasje

Ingrediënten


Bereidingswijze

Schil de rauwe aardappelen,was ze en rasp ze boven een schaal met water.Schenk de aardap pelmassa in een schone doek en druk alles goed uit;vang het vocht op en laat dit staan tot het aardappelmeel zich op de bodem van de schaal heeft afgezet.Schenk het water voor zichtig af en voeg het aardappelmeel toe aan de geraspte aardappelen.Pureer de gekookte aardappelen en voeg ze met het zout,de noot muskaat,de bloem en zoveel karnemelk aan de geraspte aardappelen toe dat er een stevige massa ontstaat.Verhit de boter in een grote pan.Steek met in koud water gedompeldde grote eetlepel bal letjes uit het aardappelmengsel en bak deze aan een kant mooi bruin.Verwarm de oven voor. Beboter de ovenschaal en leg hierin de gebak ken balletjes met de bruine kant naar onderen Roer de eieren los met de room en schenk het mengsel over de aardappelballetjes. Bak het gerecht 20-30 min in de oven tot de eiermassa is gestold.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha