Aardappel-bietenstamppot met gebakken appel

Ingrediënten

  • 1 1/2 kg kruimige aardappelen
  • geschild en in stukken
  • zout
  • peper
  • 500 g bieten
  • ontveld
  • 1 el kruidenazijn
  • 1 laurierblad
  • 4 el Bak & Braad vloeibaar (C1000)
  • 1 ui
  • gesnipperd
  • 2 appels
  • geschild en in dunne partjes
  • 4 dikke plakken (bak)bloedworst of magere speklapjes

Bereidingswijze

Kook de aardappelen in water met zout gaar. Giet ze af en laat ze uitdampen. Rasp de bieten grof. Verwarm de bieten met 2 el water, de azijn, het laurierblad en peper en zout naar smaak. Verhit de helft van het vloeibare bakvet en fruit de ui al omscheppend 5 min. Voeg de appelpartjes toe en bak ze al omscheppend lichtbruin. Bak in de rest van het bakvet de bloedworst aan beide kanten bruin en knapperig. Stamp de aardappelen met de bieten (zonder het laurierblad) fijn. Schep het appelmengsel erdoor en breng op smaak met peper en zout. Serveer met de knapperig gebakken bloedworst of magere speklapjes.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 956x