Aardappelburgers met kabeljauw en gerookte zalm

Ingrediënten

  • 500 gr. bloemig kokende aardappelen3 eieren2 1/2 dl. melk250 gr. kabeljauw
  • filet
  • vers of uit de diepvries100 gr. gerookte zalmsnippers1 ui50 gr. boter
  • 2 eetl. fijngehakte peterseliezoutversgemalen peper2 eetl. bloem6 eetl.
  • paneermeelolie om te bakken

Bereidingswijze

Snijd de geschilde aardappelen in blokjes, kook ze gaar in water met wat zout, giet ze af en laat ze droog stomen.Kook 2 van de eieren hard, pel ze en snijd ze in blokjes.Breng de melk aan de kook, voeg de in blokken gesneden (ontdooide) kabeljauw toe en laat in circa 5 minuten gaar pocheren.Schep de vis uit de melk en bewaar deze.Snijd de zalmsnippers klein.Snipper de ui en laat in de boter glazig fruiten.Pureer de aardappelen met een stamper en maak er met een deel van de melk waarin de vis is gepocheerd een dikke puree van.Meng de puree, de fijngemaakte kabeljauw, de zalmsnippers, de gefruite uitjes (met de boter), de hardgekookte eieren en de peterselie in een kom tot een samenhangend geheel.Breng op smaak met wat zout en peper.Zet dit mengsel minstens 1 uur in de koelkast.Verdeel het mengsel in 4 gelijke porties en vorm er afgeplatte ballen van.Haal ze eerst door de bloem, dan door het resterende losgeklopte ei en ten slotte door het paneermeel. Druk het paneerlaagje goed aan.Zet de 'burgers' in de koelkast tot ze worden gebakken. Verhit een laagje olie in een grote koekenpan en bak de visburgers in circa 5 minuten per kant goudbruin.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha