Aardappel-camembert schotel

Ingrediënten

  • 3 eetlepels olijfolie
  • 400 gram voorgekookte aardappelplakjes of -partjes (koeling)
  • 50 gram spekreepjes
  • 1 teentje knoflook
  • fijngesneden
  • 1 eetlepel fijngesneden verse tijm of 1/2 theelepels provenlse
  • kruiden
  • 1 rode ui
  • in parten
  • 1 kleine camembert (125 gram) of 125 gram camembert
  • in stukken 1/2 eetlepel balsamico-azijn
  • 1 theelepel grove mosterd
  • zout
  • versgemalen peper
  • 1 zakje veldsla (75 g)

Bereidingswijze

1 eetlepel olie in koekenpan verhitten en hierin aardappeltjes met spekreepjes, knoflook en tijm 10 minuten bakken tot aardappeltjes lichtbruin en knapperig zijn. Grill voorverwarmen op hoogste stand. Rode ui door aardappelmengsel roeren. Mengsel in grote ovenschaal scheppen en hele camembert erop leggen. Of aardappelmengsel over 2 ovenschaaltjes verdelen en camembert erover verdelen. Aardappelschotel 2 a 4 minuten onder hete grill zetten tot kaas heet en goudbruin wordt en gaat 'bubbelen'. Dressing roeren van azijn, 2 eetlepels olie, mosterd, zout en peper. Veldsla met dressing omscheppen. Aardappelschotel direct serveren met sla en eventueel warm geroosterd brood.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 892x

Jouw laatst bekeken recepten