AARDAPPELEN GEVULD MET GEHAKT

Ingrediënten

  • 4 grote vastkokende aardappeln
  • 100 g rookspek
  • 2 kleine uien
  • 2 el olie
  • 250 g rundergehakt
  • zout
  • peper
  • 2 tl gedroogde tijm
  • 1 ei
  • 50 g geraspte kaas en boter om mee in te vetten
  • 1/2 bosje peterselie
  • 4 el zure room.

Bereidingswijze

Boen de aardappelen onder stromend water grondig schoon en kook ze in ca 20 min net gaar. Giet ze af en laat ze iets afkoelen. Halveer ze in de lengte en hol ze met een theelepel iets uit. Laat daarbij een rand van 1 cm breed over. Verwijder het zwoerd van het spek. Pel de uien.Verwarm de oven voor op 200 graden. Verhit de olie in een pan en bak het spek en de uien kort. Voeg het rundergehakt to en bak het al roerend mooi rul. Breng op smaak met zout en peper en tijm. Voeg het uitholsel van de aardappelen toe en bak het kort mee. Vermeng het ei goed met het gehaktmengsel en de kaas. Breng het geheel op smaak. Vet een bakplaat in en zet er de aardappelen op en vul ze met het gehaktmengsel. Gratineer ze 20-25 min. in de voorverwarmde oven tot ze mooi krokant zijn. Was intussen de peterselie en schud droog. Snijd de blaadjes fijn. Neem de aardappelen uit de oven en garneer elke aardappel met een dot zure room en fijngehakte peterselie.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 852x

Jouw laatst bekeken recepten